Performanta roman-vodistă la Olimpiada Naţională de „Ştiinţele Pământului”

Olimpiada Ştiintele Pământului este o competiţie şcolară interdisciplinară şi se desfăşoară în conformitate cu prevederile Metodologiei – cadru de organizare şi desfăşurare a competiţiilor şcolare, aprobată prin ordin al ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului cu numărul 3035/10.01.2012.
Olimpiada Ştiintele Pământului se adresează elevilor din învăţământul liceal, de la învăţământul de stat şi de la învăţământul particular.

În cadrul etapei naţionale, ce s-a desfăşurat la Brăila, elevii au susţinut două probe: o probă teoretică si una practică,  cu durata de 3 ore. Eleva Mara Iesanu a obtinut premiul I iar Marin Trofin a obtinut mentiune speciala.
Este o olimpiadă specială, deoarece este interdisciplinară elevii fiind testati privind cunostintele lor la chimie, fizica, geografie si biologie. Acest lucru demonstreaza spiritul de echipa a colegilor mei ( Mara pregatita de profesorii Radu Crenguta , Macovei Catalin, Iancu Adina si Mircea Gligor si Marin  de catre prof. Stan Viorel , Irimia Gheorghe,Macovei Claudia, Gheorghita Cristina)  si faptul ca performanta este acasa la „Roman Voda”.

Mihaela Tanovici